• Hoe spreek ik de leden van het Koninklijk Huis aan?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden officieel aangesproken met Majesteit. Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Margriet worden allen aangesproken met Koninklijke Hoogheid. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven wordt aangesproken als Meneer van Vollenhoven

        

Wie is Wie

In deze rubriek staan de levensbeschrijvingen van de Koning en de andere leden van het Koninklijk Huis. Bij de beschrijvingen staat ook informatie over de verschillende werkterreinen en aandachtsgebieden van de leden van het Koninklijk Huis.

 

            

Op 30 april 2013 volgt Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zijn moeder op als Koning der Nederlanden. De Koning is getrouwd met Koningin Máxima. Ze hebben drie dochters, Prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia en Prinses Ariane.

 

 

Koningin Máxima is getrouwd met Koning Willem-Alexander. Ze hebben drie dochters, Prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia en Prinses Ariane.

 

 

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix was van 1980 tot 2013 Koningin der Nederlanden. Op 30 april 2013 werd Prinses Beatrix opgevolgd door haar oudste zoon Willem-Alexander. Hiervoor was zij 33 jaar Koningin der Nederlanden.

 

 

Prinses Catharina-Amalia, de Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

 

 

Prinses Alexia, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is de tweede dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

 

 

Prinses Ariane, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is de jongste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

 

·         Prins Constantijn

 

Prins Constantijn is de derde en jongste zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus. De Prins is getrouwd met Prinses Laurentien. Samen hebben ze drie kinderen, Eloise, Claus-Casimir en Leonore.

 

·         Prinses Laurentien

 

Prinses Laurentien Brinkhorst is de echtgenote van Prins Constantijn. Samen hebben ze drie kinderen: Eloise, Claus-Casimir en Leonore.

 

·         Prinses Margriet

 

Prinses Margriet is de derde dochter van Prinses Juliana en Prins Bernhard en is de zus van Prinses Beatrix. Prinses Margriet is getrouwd met prof.mr. Pieter van Vollenhoven, met wie zij vier zonen heeft: Prins Maurits, Prins Bernhard, Prins Pieter-Christiaan en Prins Floris.

 

·         Prof.mr. Pieter van Vollenhoven

 

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven is de echtgenoot van Prinses Margriet. Samen hebben zij vier zonen: Prins Maurits, Prins Bernhard, Prins Pieter-Christiaan en Prins Floris.

 

·         Koninklijke Familie

      In memoriam

 

Tot de Koninklijke Familie behoren naast de leden van het Koninklijk Huis ook: Prins Friso (overleden op 12 augustus 2013), Prinses Mabel, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée, Prinses...

 

·       

Prins Claus
6 september 1926 - 6 oktober 2002
Prins Claus trouwde op 10 maart 1966 met Prinses Beatrix. Zij kregen samen drie zonen: Willem-Alexander (1967), Friso (1968-2013) en Constantijn (1969). Prins Claus is op 6 oktober 2002 te Amsterdam overleden.

Koningin Juliana
30 april 1909 - 20 maart 2004
Prinses Juliana trouwde in 1937 met Prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Het echtpaar kreeg vier dochters: Beatrix (1938), Irene (1939), Margriet (1943, in Canadese ballingschap) en Christina (1947). Het gezin leefde zowel voor als na de Tweede Wereldoorlog op Paleis Soestdijk.

Prins Bernhard
29 juni 1911 - 1 december 2004
Prins Bernhard was de oudste zoon van Prins Bernhard von Lippe en Barones Armgard von Sierstorpff-Cramm. Hij was getrouwd met Koningin Juliana. Prins Bernhard overleed op 1 december 2004.

Prins Friso
25 september 1968 - 12 augustus 2013
Prins Friso is de tweede zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus. Hij trouwde in 2004 met Prinses Mabel. Samen kregen zij twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Prins Friso overleed op 12 augustus 2013 op 44-jarige leeftijd op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.